BörzsönyRing 2020

További képek és videó a Facebook oldalunkon!

BörzsönyRing 2020

Idén is megrendezésre került a BörzsönyRing teljesítménytúra, mely a összeköti a Dunakanyar panoráma útvonalát, a Börzsöny csodálatos dombjaival és végül az Ipoly mentén érkezik vissza a rajt helyszínére Szobra.

A második alkalommal megrendezett túrára már négyszer annyi jelentkező volt, mint a debütáló tavalyi évben. A közel 400 regisztrált közül 330-an vágtak neki a 90 kilométeres távnak, melyben megközelítőleg 700 méter szintkülönbség található.

A résztvevők reggel 8 órától gyülekeztek Szobon a Dumapart sétányon, ahol a regisztrációt követően 10 órakor, Rétvári Bence Országgyűlési képviselő indította el a túrát.

A változatos útvonal érintette Zebegény, Nagymaros, Kismarost Szokolya, Nógrád, Diósjenő, Kemence, Vámosmikola, Ipolytölgyes, Letkés, Ipolydamásd és természetesen Szob településeket. A túra első szakasza egy kellemes vízparti kerékpárúton haladt, majd beért a Börzsöny belsejébe, ahol Királyrétnél kerülte meg a mezőny a hegység csodálatos dombjait. Diósjenőről a zárt erdészeti úton kapaszkodott fel a mezőny Závoz-nyeregre. Királyrét után itt várta a második frissítőpont a kirándulókat, A gyönyörű panoráma és a kellemes frissítő után a mezőny teljesen Kemence településig gurult hazánk egyik legszebb erdészeti úthálózatán. Innen már az Ipoly menti települések sora következett. A határ menti települések az Ipoly és a Börzsöny lábai között pihennek, messze a társadalom nyomásától, zajától. A csendes települések között még Vámosmikolán és Ipolytölgyesen várta frissítőpont a túrán résztvevő kerékpárosokat.

Visszaérve a célba minden teljesítő gazdagabb lett egy különleges élménnyel és egy egyedi oklevéllel. A szervezők a célba érkezőket  tésztapartira invitálták a Zátony étteremben a Dunaparton.

Míg a kerékpáros túra résztvevői BörzsönyRing-en teljesítették a távot, a kilátogató családtagok, barátok kipróbálhatták, az ingyenes Sárkányhajózást. A hatalmas evezős hajók teljesen megteltek gyermekekkel és szülőkkel, akik délelőtti napsütésben élvezhették hazánk legnagyobb folyójának természeti szépségeit.

Köszönjük a rengeteg pozitív visszajelzést a túrát követően, ahogy azt is, hogy ilyen sokan ellátogattatok a rendezvényre, melyet minden évben szeretnénk megrendezni. A rengeteg fotó, mely felkerült a social média felületeire, mind azt bizonyítják, hogy egy nehéz kihívásban is meg lehet találni szépséget és az örömet. Reméljük sok új barátság kötődött, és sokan szerettek bele ebbe a gyönyörű és érintetetlen tájba.

Vár mindenkit jövőre is a Börzsöny és a rajta kialakított BörzsönyRing.

Honlap készítés